Om mig

”Tack för ditt fina stöd! Du har hjälpt mig att ringa in vad jag kan förändra/förbättra – mina utvecklingsområden samt titta på mig själv från ett. utifrånperspektiv" – Kristina
”Jag känner mig sedd i ditt sällskap” – Emelie


Om mig

Jag har cirka 30 års erfarenheter i tjänstesektorn som sekreterare inom administration, försäljning, ekonomi och support. Jag har gjort små ”avstickare” och har under kortare perioder arbetat som barntimmeledare i Svenska Kyrkan, inköpare av hattar samt försäljning över disk. Jag har också tidigare haft eget företag – 2008 - i ca ett år - min uppdragsgivare ville ge mig en fast anställning, vilket jag tackade ja till. Jag skapar goda relationer lätt då jag har ett öppet, inkluderande och coachande förhållningssätt, som inger förtroende. Det är viktigt för mig att vara äkta i mitt engagemang - med värme och vänlighet. Jag har även lagt stort vikt vid att man ska ha roligt på jobbet – god teamkänsla leder till mycket skratt och kreativitet. Det blir lättare att se människors styrkor och deras passion.

Som barn svarade jag alltid på frågan; ”Vad ska du bli när du blir stor? – sjuksköterska!” Jag blev aldrig sjuksköterska, men i alla befattningar jag har haft under årens lopp, så har jag stöttat och hjälpt människor på olika sätt. Det har varit den röda tråden! Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och relationer – jag vill vara en god medmänniska. Jag lyssnar med alla sinnen - har lätt för att läsa av och se människor och deras behov – jag har en stark intuition. Jag kan se helheten – holistiskt tänkande. Jag är medkännande och empatisk. Sedan barnsben har jag varit nyfiken, inkännande, kreativ, sinne för detaljer, sensorisk, uppfinningsrik – alla projekt har verkligen inte varit MVG men jag har lärt mig väldigt mycket av att våga testa…

… så nu på äldre dagar har jag delvis sadlat om! Jag kommer att ägna mig åt det goda meningsfulla samtalet på heltid. Jag har sen ett antal år tillbaka en ett-årig akademisk utbildning som diplomerad mentor i psykosyntes. Jag har under 2016-2017 utökat mina kompetenser ytterligare med en ett-årig utbildning, som diplomerad avspännings- och stresspedagog med kognitiv inriktning. Jag har erfarenhet av att vara mentor sen 12 år tillbaka. Min passion i livet är att hjälpa medmänniskor att leva ett gott liv och ha en vänlig inställning till sig själv – ha självmedkänsla – mindful self compassion – som jag också har utbildat mig i. I det finns många ingredienser som alla påverkar oss på olika sätt – till det negativa - om det finns obalanser.

Vi ser dagligen i media hur illa det är ställt med många av oss, trots att vi har det så bra – för det har vi om vi ser oss om i världen – men något fattas oss ändå? Materiellt ligger många på plus medan själen ofta ligger på minus. Man mår inte så bra helt enkelt med psykisk ohälsa som följd. Rädslan att inte vara perfekt – inte räcka till! Ingen är perfekt – tack o lov – det är lätt att blir lurad genom att ständigt jämföra sig med andra som ser så lyckade ut på ytan. Ofta finns känslor av maktlöshet – tempot har blivit så upphaussat precis överallt vart man än vänder sig. Höga ljudnivåer och snabba rörelser flödar. Obalanser mellan krav och resurs/makt. Som jag ser det behöver vi återerövra våra grundläggande basbehov – prioritera och sätta gränser. Inte jämföra oss med andra på det sätt så att det skadar oss – utan i så fall som en morot/drivkraft som gör oss gott – leder oss i rätt riktning. Våga göra det som känns rätt för en själv utan andras dömande.

Med hjälp kan man bli modig och förändra det man kan och få insikten att det blir skillnad. Det man inte kan ändra på behöver man släppa – acceptera! Vi behöver få tillbaka mjuka värden så att vårt prestationsbaserade samhälle inte tar överhanden för det passar uppenbarligen inte de flesta människorna utan dessa är ganska få. Många tror att de gillar läget men rätt var det är så protesterar kroppen i alla fall och katastrofen är ett faktum. Det är viktigt att lyssna på sin egen kropp – den har säkert försökt ett antal gånger att tala om att det inte är ok – ”någon” glömde att lyssna på den och läget blir akut! Då – lite väl sent - kommer ofta insikten och känslor som skuld och skam dyker upp, för att man inte kan hantera sin situation – ”jag duger inte till något”. Välmående fungerande människor hamnar inte där utan kan därför bidra på alla sätt till ett sunt välfungerande samhälle. Vi alla är en del av andras upplevelse!

På en föreläsning nyligen fick jag veta att vår attityds påverkan – ett leende påverkar ca 20 st i din omgivning – dessa 20 påverkar 20 till osv. = 8000/dag och på ett år blir det 2 920 000. Fantastiskt – vi kan alla göra något gott för världen! Vi kan också med denna ekvation förstå det omvända förhållandet! Långvarig stress gör oss dumma – vi får helt enkelt inte tillgång till vår hela potential. På sikt så skapar vi själva det våld vi ser i världen – reptilhjärnan in action! I vår iver att prestera på hög nivå - så tror vi inte på det som verkar för enkelt - ändå finns det 1000-åriga sätt och en oändlig massa forskning, som bevisar hur man kan förändra sin tillvaro radikalt genom att andas rätt. Det är ett exempel – det finns fler!

Jag vill vara med och bidra till en värld med vänlighet och värme och stötta de som behöver på vägen genom det goda meningsfulla samtalet – samtalets kraft! Den sociala närvaron som skänker livet mening! Det gör jag nu i mitt företag Samtalskonsulten Sensitivus! Vänta inte – boka en tid!

Jag samarbetar med SFH – Sveriges Förening för Högkänsliga där jag är kontaktperson och Studiefrämjandet.
http://hspforeningen.se/tjanster/
http://hspforeningen.se/medlemstraff-i-lund/

Kurser/Diplom/Intyg/CV:
https://se.linkedin.com/in/marie-skärblom-hermansson-1b93435

Ideellt arbete

• Jag samarbetar med SFH – Sveriges förening för högkänsliga - http://hspforeningen.se där jag är kontaktperson.
• Mentor på Mentor Sverige – http://mentor.se/.
• Volontär på Mind Skåne - http://www.mind.se/ och Café Lajvet http://www.cafelajvet.se/.

Marie Skärblom Hermansson
Samtalskonsulten Sensitivus
T: 0739-268126
E: samtalskonsulten@sensitivus.se

För kurser, diplom, intyg och cv, se min LinkedIn.

Vänföretag:
Personlig Mental Tränare Helena Linnerborg, linnerborg.se
Harriet Persson, Inspirationskompaniet, inspirationskompaniet.se
Pia Rockström, Stjärnvinden, piarockstrom.se


Diplomerad Mentor i Psykosyntes – Huma Nova Psykosyntesuniversitet
Diplomerad Avspännings- och stresspedagog med kognitiv inriktning – Sverigehälsan AB
Utbildad i MBSR* – steg 1, 8 veckors kurs Center For Mindfulness, Katarina Lundblad, LevNU
Har också genomgått kurser i Mindful Self-Compassion, Baskurs i Mindfulness, Högkänslighet och diverse coachutbildningar
Kontaktperson i SFH Skåne, Sveriges förening för högkänsliga
*) Mindfulnessbaserad stressreduktion

Specialområden – samtal: Högkänslighet, Självmedkänsla, Efter en kris – privat/arbetsplats, Stress, Mental träning, Psykisk ohälsa, Mobbning

Copyright © Samtalskonsulten Sensitivus 2018